Terug

Het begin…

Zoveelste blogger die een verhaal dropt op het internet. Maar dit is anders! Dat beloof ik jullie omdat deze blog jullie dingen gaat vertellen die niet alleen te maken hebben met de buitenkant van de onderneming Nooitglad.nl, maar ook vooral de binnenkant. Want een simpel antwoord op de vraag ‘waarom Nooitglad.nl?’ is niet te doen. Dit komt pas tot haar recht in een kroeg onder het genot van een biertje!

Maar goed ik ben nu toch aan het schrijven dus waarom niet! Nooitglad.nl is ontstaan uit pure noodzaak omdat we in de crisis zaten en ik met het werk wat ik toen deed niet verder kon vanwege de crisis.

Even een stap terug

In de zomer van 2007 Kreeg ik de kans om voor mezelf te beginnen. Ik was toen 20 jaar oud en werkte bij de Groengroep in Boskoop. Daar had ik het super naar mijn zin, maar ja, dromen moet je najagen en zo ben ik in augustus begonnen met twigthoveniers.nl, een bedrijf dat zich voornamelijk bezig hield met aanleg van tuinen en vijvers. Ik weet nog goed dat mijn allereerste klus in Berkel was met een totaal bedrag van € 575,00 in de btw. En wat was ik blij toen ik een opdracht kreeg van familie Bronsdijk uit Gouda… Dit was voor mij best wel een bizarre tijd. 20 jaar en voor jezelf werken, eigen baas zijn… Wat wist ik nou van het ondernemer zijn? Helemaal niks… Het enige dat ik kon was werken en dat deed ik ook! Ik zocht naar openingen, andere bedrijven waar ik ingehuurd kon worden om continuïteit te creëren, et cetera. Ik zocht naar mogelijkheden om hetgeen wat ik het leukst vond om te doen te mogen maken en dat waren (en zijn stiekem nu 10 jaar later nog steeds) de vijvers. Waterrijk in Hazerswoude gaf mij de kans om in dit gat te springen. Zijn personeel ging weg en daardoor kon ik bepaalde klanten en werkzaamheden overnemen. Aan dit verhaal zat alleen één kanttekening en dat was mijn naam. Waterrijk wilde niet dat een hovenier bij een andere hovenier op het project kwam om bepaalde technische werkzaamheden uit te voeren. Nu 8 jaar later ben ik blij dat ik die wijziging heb doorgevoerd. Wat zijn er een hoop hoveniers geweest die mij de kans gaven om te groeien op projecten, problemen op te lossen en lekkages te verhelpen, want ja, dat deed twigttuintechniek.nl.

De overstap naar Nooitglad.nl

In 2013 raakte ik in een enorm zwart gat. De crisis was naar mijn idee op haar hoogste punt en ik stond op het punt om om te vallen. Het was een dinsdagmiddag in die periode die mijn leven voor eens en altijd zou veranderen en dat heeft mij gebracht waar ik nu sta! Wat was het geval? Ik liep in Driebergen met een beregeningspomp in mijn handen over een vlonder. Het weer was zoals we dat vaak kennen, wisselvallig en nat! En dat was de vlonder ook! Spekglad en dat heb ik geweten, want voordat ik er wat aan kon doen lag ik languit op de vlonder met de pomp op mijn buik. Van schrik en de pijn kwam ik overeind keek versuft om me heen, checkte of de pomp nog heel was en of ik zelf ook nog goed functioneerde. Na die constatering liep ik de vlonder over en iets in mijn onderbewustzijn zei… dit is handel!

Top